Tule laulamaan Polyteknikkojen Kuoroon — vain taivas on rajana!

PK - Vain taivas on rajana!

Syksyn 2014 koelaulut

Syksyn 2014 koelaulut pidetään TUAS-talossa (Otaniementie 17, seuraa opasteita aulasta) seuraavina aikoina:

• keskiviikkona 10.9. klo 17:00.
  • keskiviikkona 17.9. klo 17:00.

Varaa aika koelauluun kuoron fuksikeisarilta (yhteystiedot tämän sivun lopussa).

Mitä saat PK:ssa?

Plácido Domingo vitsailee PK:laisten kanssa keikan jälkeen
Plácido Domingo vitsailee kuorolaisten kanssa yhteisen keikan
jälkeen elokuussa 2011. Kuva: Mikko Reinikainen

Polyteknikkojen Kuoro on vuonna 1900 perustettu taidokas mieskuoro ja Suomen vanhin teekkareiden kulttuuriyhdistys. Laulamme klassista musiikkia kansallisromanttisista mestariteoksista nykysäveltäjien moderneihin teoksiin ja myös viihteellistä musiikkia suomi-iskelmistä kirkkaiden sitsilaulujen kautta serenadeihin. PK:ssa pääset esiintymään niin Servin mökissä kuin Musiikkitalossakin. Seuranasi saattaa olla Suomen ja koko maailman parhaita sinfoniaorkestereita, kapellimestareita, soittajia ja solisteja. Yleisönä on joskus vain yksi seranadin kohde, joskus taas monituhatpäinen joukko maailmankuulussa konserttisalissa.

Harjoittelemme säännöllisesti joka keskiviikko lukukausien aikana sekä muutamana viikonloppupäivänä vuodessa. Tarjoamme mahdollisuuden laulutaidon kehittämiseen niin kuoroharjoituksissa kuin laulutunneillakin. Levytämme säännöllisesti, teemme kotimaan ja ulkomaan kiertueita sekä tilaamme ja kantaesitämme uutta musiikkia.

Tavoittelemme toiminnassamme aina uusia huippuja. Uskomme vakaasti, että vain taivas on rajana!

Korkeiden tavoitteiden myötä otamme harrastuksemme vakavan pontevalla otteella. Kuten eräs PK-lainen vääräleuka sanoi: "Tule PK:hon! Täytämme elämäsi musiikillisen aukon rautakangella!" PK:ssa siis hersyy myös reilu huumori, laulamisen riemu, innostus, yhdessä tekemisen ilo ja veljellinen teekkarihenki. Ja voi sitä riemua, kun pääsemme juhlistamaan loistavaa konserttiamme sen jälkeen järjestettävään karonkkaan!

PK:ssa voit saada sellaisia musiikillisia huippukokemuksia, joista et ole voinut aiemmin uneksiakaan. Vain taivas on rajana!

Ketä etsimme?

Etsimme PK:n riveihin uusia musikaalisia, mieskuorolaulusta kiinnostuneita ja kehityskelpoisen laulutaidon omaavia nuoria miehiä. Aiempi kokemus lauluharrastuksesta ei ole välttämätön. Hyvän taustan voi antaa esimerkiksi aiempi jonkin instrumentin soittoharrastus. Kenties päätit ryhtyä insinööriksi, kun et arvellut pääseväsi omin voimin Carnegie Hall -saliin esiintymään? Ehkä PK:ssa vielä pääset! (PK:n edellisestä esiintymisestä siellä nimittäin on jo jonkin verran aikaa, koska viimeksi New Yorkissa ollessamme, vuonna 2001, lauloimme Lincoln Centerin Avery Fisher Hall -salissa.) Nuotinlukutaito on kuorossa tarpeellinen, mutta sekään ei ole ehdoton ennakkoedellytys koelaulun läpäisyyn, koska fiksut opiskelijat oppivat nuottien salat yleensä nopeasti. Kuoron työkieli on suomi, joten suomen kielen perusteiden hallinta on välttämätöntä!

Koelaulussa testataan sävelkorvaasi ja äänialaasi, ja sinulta kysytään aiemmasta musiikkiharrastuksesta sekä nuotinlukutaidosta. Lisäksi lautakunta kuuntelee, kun esität valitsemasi vapaavalintaisen laulun. Lautakuntaa ei tarvitse pelätä. Kaikki tietävät omakohtaisesta kokemuksesta, että tilanne voi tuntua jännittävältä, joten he osaavat jättää huomioimatta ylimääräisen jännityksen vaikutukset.

Koelaulun läpäissyt laulaja pääsee kuoroon koeajalle, jonka kuluessa on suoriuduttava kahdesta erityyppisestä jäsententistä. Polyteknikkojen Kuoro harjoittelee keskiviikkoisin kello 18.00–21.00 Teknillisen korkeakoulun TUAS-talossa.

Kysyttävää?

Jäikö mieleesi jotain kysyttävää? Soita tai lähetä sähköpostia:

Fuksikeisari Ville-Pekka Hietalahti
matkapuhelin: 050 541 7195